Εισαγωγικό

1. Το TimeLineAlex είναι η εργασιακή διέξοδος ενός εθισμένου με τη δουλειά συνταξιούχου από 01.01.2015 Πολιτικού Μηχανικού του Ε.Μ.Π.  

2. Λειτουργεί ως πεδίο ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ως χώρος γνήσιας καλλιτεχνικής έκφρασης.  
Δεν δέχεται και δεν φιλοξενεί διαφημίσεις. 
Σε καμία περίπτωση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα.  
Το ίδιο ισχύει και για τους συνδεδεμένους λογαριασμούς του σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (YouTube, Vimeo, Pinterest, Imdb κ.α.). Πρόκειται για το δημιούργημα ενός χομπίστα, που το απολαμβάνει ως καθημερινή σχεδόν ενασχόληση. Είναι εξαιρετικά τιμητικό, όταν επιλέγετε τις αναρτήσεις του. Ευχαριστούμε θερμά!    

3. Στη γραμμή του χρόνου έχει συγκεντρώσει το υλικό: 

α. από τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων Ροδόπης (Σ.Φ.Ρ.) κατά τη 12ετία από το 2000 έως και το 2012, και 

β. από τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Π.Κ.Ρ.) κατά την 14ετία από το 2008 έως και το 2022. Στην ίδια πάντα γραμμή συνεχίζει με ενδιαφέροντα θέματα Θεάτρου, Σινεμά, Μουσικής, Πολιτικά, Αθλητικά, Προσωπικά, Μαρτυρίες κ.α.  

Διευκρινίζεται ότι :
- Tο οπτικοακουστικό υλικό (παράγρ. 3.α και 3.β) προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του διαχειριστή του TimeLineAlex, που επιμελείται και την επεξεργασία του. Για την προσθήκη προσωπικού υλικού τρίτων αρκεί η απλή επικοινωνία μαζί του. 
- Αποφεύγει κατά κανόνα, εκτός από ελάχιστες εξαιρετικά αξιόλογες περιπτώσεις, να αντιγράφει αναρτήσεις τρίτων. Μεγάλο ποσοστό των βίντεο και των φωτογραφιών του είναι προσωπικές δημιουργίες και οι κριτικές των ταινιών δημοσιεύονται ανελλιπώς στην πιο γνωστή Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών Internet Movie Database


.....................................................................


Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός….
(με τελευταία χρονικά υπηρεσία το Τ.Ε.Υ.Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ. ή απλά Εργαστήριο).


Mια ακόμη απόφαση....

Κάθε απόφαση δεν είναι απλά ένα καινούργιο βήμα. Είναι κάτι περισσότερο. Καλούμαστε να κάνουμε μια επιλογή και να αφήσουμε μια άλλη, που μπορεί να μην ξαναβρούμε ποτέ. Όσο πιο σημαντικό είναι αυτό που χάνουμε, τόσο πιο δύσκολα το αποχωριζόμαστε. Αυτή είναι η μία, δύσκολη πλευρά της απόφασης. H άλλη δυσκολία είναι η ίδια η πράξη της απόφασης, που είναι πάντα μία πράξη μοναχική.
Τρομάξατε; Ε, όχι βέβαια. Η απόφαση της συνταξιοδότησης, συγκριτικά με άλλες, είναι εύκολη. Όσοι λοιπόν μπορείτε, προχωρήστε υπερήφανα προς την έξοδο, έστω και αν πρόκειται για... μονομερή ενέργεια.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα :

- Να επισημάνω ότι σε όλα τα χρόνια της υπηρεσιακής μου θητείας έτυχε να συνεργαστώ με καλούς συναδέλφους που με βοήθησαν τόσο προσωπικά όσο και υπηρεσιακά και σε κάποιες περιπτώσεις πέρα από κάθε προσδοκία.

- Να ευχαριστήσω από καρδιάς αυτούς που ήταν δίπλα μου, γιατί ασφαλώς κάποιοι ήταν περισσότερο κοντά μου, ενώ κάποιοι απέναντί μου.

- Να ζητήσω συγγνώμη από όσους ενδεχομένως άθελά μου δυσαρέστησα.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες είναι εξ ορισμού δύσκολες υπηρεσίες. Και είναι δύσκολες γιατί σχετίζονται με το χρήμα και με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις σχέσεις τόσο μεταξύ των συναδέλφων όσο και ως προς τις "σχέσεις" (εδώ τα εισαγωγικά είναι εντελώς απαραίτητα) μεταξύ των συναδέλφων και των εργολάβων. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο… Άλλωστε, για το χρήμα και τη δύναμή του η συζήτηση δεν μπορεί ποτέ να εξαντληθεί μέσα σε λίγες μόνο γραμμές. Δυστυχώς…

Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Διαχειριστής του TimeLineAlex