Kirsty Howard - Ένας άγγελος πάνω στη γη

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχουν άγγελοι επάνω στη γη;
Εγώ θα είμαι κατηγορηματικός. Ασφαλώς και υπάρχουν.
Για όσους έχουν έστω και μια μικρή αμφιβολία θα αναγνωρίσουν σίγουρα στα γλυκά ματάκια της μικρούλας Βρετανίδας Kirsty Howard ένα από αυτά τα αγγελούδια που έρχονται στη γη και γυρίζουν στον ουρανό αφήνοντας πίσω τους ένα θεάρεστο έργο.
Η Kirsty Howard γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1995 στο Manchester της Αγγλίας με μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση κατά την οποία η καρδιά της ήταν σε λάθος θέση (το πίσω ήταν εμπρός). Αυτή η ιδιαιτερότητα είχε ως αποτέλεσμα να έχουν τη λάθος τοποθέτηση και όλα τα εσωτερικά ζωτικά της όργανα. Η πάθηση αυτή δεν επιδέχεται διόρθωση, ενώ απαιτεί διαρκή και εκτεταμένη θεραπεία που περιλαμβάνει και τη συνεχή παροχή οξυγόνου. Η Kirsty ήταν το μόνο πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μόλις το δεύτερο στον κόσμο, που είχε διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια. Το Φεβρουάριο του 1999, στα τέσσερά της χρόνια, οι γιατροί τής έδιναν μόλις έξι εβδομάδες ζωής αλλά αυτή κατάφερε να διαψεύσει όλες τις προβλέψεις. Βλέπετε, είχε μια αποστολή που απαιτούσε την παραμονή της στη γη για πολλές ακόμη εβδομάδες αλλά και χρόνια.
Η Kirsty Howard κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της διέγραψε μια αξιοσημείωτη πορεία ως προς το φιλανθρωπικό της έργο. Ήταν επικεφαλής του "Kirsty's Appeal", μιας φιλανθρωπικής κοινότητας, που έφερε το όνομά της και που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια λίρες για το Νοσοκομείο Francis House Children's Hospital στο Manchester όπου έκανε τη θεραπεία της. Ήδη, από τον Οκτώβριο του 2006, η κοινότητα είχε ανακοινώσει ότι είχε επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Η Kirsty είχε πάρει μέρος σε πολλές από τις προσπάθειες συγκέντρωσης των χρημάτων, οι οποίες με δεδομένη την εθνική υποστήριξη απέφεραν τελικά ένα εντυπωσιακό ποσό μεγαλύτερο των 7,5 εκατομμυρίων λιρών για το Νοσοκομείο Francis House Children's Hospital.
Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας απέκτησε πολλούς και διάσημους θαυμαστές, στους οποίους περιλαμβάνονται πρωθυπουργοί, αστέρια της ποπ μουσικής και ηθοποιοί του Hollywood.
Το 2001 η Kirsty κέρδισε τους Άγγλους φιλάθλους, καθώς ήταν η μασκότ της Εθνικής Αγγλίας στον προκριματικό αγώνα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Αγγλίας και της Ελλάδας. Ο σχολιαστής John Motson την αποκάλεσε "το πιο γενναίο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο", καθώς αυτή συνόδευε τον David Beckham φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας μαζί με μια φιάλη οξυγόνου 20 κιλών. Ο Beckham αφιέρωσε το γκολ του στο τελευταίο λεπτό στη "μικρή του αγαπημένη", λέγοντας ότι η ομάδα πέτυχε τον σκοπό της με την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου "γι' αυτήν".

Το 2002, η Kirsty μαζί με τον Beckham έδωσαν τη σκυτάλη του τελετουργικού στη Βασίλισσα Elizabeth II κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας του 2002 στο Manchester.
Το 2003, η Kirsty άνοιξε το "Great Manchester Run" και πήρε μέρος στον αγώνα με αναπηρικό αμαξίδιο, φορώντας το νούμερο 1 στη φανέλα της. Συνέχισε μάλιστα να το κάνει αυτό σε όλη την ιστορία του θεσμού.
Το 2006, ο Richard Fleeshman τραγούδησε για την Kirsty στο "Soapstar Superstar" και δώρισε  200.000 λίρες στο "Kirsty's Appeal".
Στην Kirsty απονεμήθηκε το Βραβείο "Helen Rollason" από το BBC το 2004 για το θάρρος και την αποφασιστικότητά της στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών προσπαθειών της. Έλαβε επίσης το Βραβείο "Child of Courage" (2001) και το Βραβείο "Pride of Britain" (2002). Για τις προσπάθειές της στη συγκέντρωση χρημάτων για την κοινότητά της το Δημοτικό Συμβούλιο του Manchester έδωσε στην Kirsty το Βραβείο των Νέων Πολιτών του Έτους για το 2007. Σε αναγνώριση της συμβολής της στην κοινότητά της η Kirsty τιμήθηκε με το Βραβείο "Diana", που της έδωσε ο Russell Watson στο γυμνάσιο που παρακολουθούσε.
Η Kirsty σπούδασε νηπιαγωγός στο κολέγιο με τον εντυπωσιακό βαθμό των 12 GCSEs. Επίσης έγινε μια υπερήφανη θεία με το αγοράκι της αδελφής της Kim, τον Cooper. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής της η Kirsty στηρίχθηκε αφάνταστα από την όμορφη οικογένειά της, που είχε άλλα δύο μεγαλύτερα κορίτσια. Επίσης, υποστηρίχθηκε πολύ από τον David και τη Victoria Beckham που συχνά την συνόδευαν σε εκδηλώσεις και μιλούσαν σε συνεντεύξεις με αγάπη και θαυμασμό για εκείνη.
Στις 20 Οκτωβρίου 2015 εισήχθη στο νοσοκομείο με λοίμωξη των νεφρών. Δύο ημέρες αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δυστυχώς υπέκυψε στην ασθένεια της στα 20 της χρόνια τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Οκτωβρίου 2015. 

Ο David Beckham απλά συγκλονίζει με τη δική του αφιέρωση :
"Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το πόσο εκπληκτική ήταν αυτή η νεαρή κυρία όλα αυτά τα χρόνια.
Η Kirsty διέψευδε τους γιατρούς για πολλά χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα  κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για παιδιά με ανίατες ασθένειες.
Συνάντησα την Kirsty το 2002 όταν ήλθε στην Εθνική και για καλή μου τύχη στάθηκε δίπλα μου στον αγώνα εναντίον της Ελλάδας, συναντήσαμε επίσης μαζί τη Βασίλισσα στο Manchester, οπότε μπορώ να πω πως περάσαμε μαζί μοναδικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια και ήταν μια έμπνευση για μένα το ότι συνάντησα μία τόσο γενναία νεαρή κυρία με τόσο μεγάλη θέληση να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.
Η αγάπη και οι σκέψεις μου συνοδεύουν τους γονείς και τις αδελφές της Kirsty καθώς αυτή η εμπνευσμένη νεαρή κυρία θα μας λείψει.
Η καρδιά και η αγάπη μου θα συνοδεύουν την Kirsty που με άφησε να γίνω ένα μικρό κομμάτι του κόσμου της για χρόνια.
Αναπαύσου εν ειρήνη."







































Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Πηγή : dailymail.co.uk