Π.Κ.Ρ. - Ομάδες Παραδοσιακού Χορού
























Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, στις 9.00 μ.μ., στην Ταβέρνα "Πλάτανος" έγινε το καθιερωμένο γλέντι των Ομάδων Παραδοσιακού Χορού της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.

Οι υπεύθυνοι των Ομάδων, οι δάσκαλοι Γιώργος Μαυρίδης και Ισμήνη Πετροπούλου και η Γενική Γραμματέας της Π.Κ.Ρ. Δώρα Κάσσα, θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας για δυο λόγους :
α. γιατί επέλεξαν την Πολιτιστική Κίνηση, για να μυηθούν σε ένα σημαντικό δομικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, που είναι οι Παραδοσιακοί Χοροί και
β. γιατί συνειδητά στήριξαν όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε κατά τον προηγούμενο χρόνο με σκοπό την προαγωγή της παράδοσης και την ποιοτική ψυχαγωγία.

Κρατάμε βαθιά μέσα μας ως "γκόλφι" (εγκόλπιο, φυλαχτό) το πλατύ χαμόγελο των μελών μας αλλά και το θετικό τους σχόλιο για το κλίμα εγκαρδιότητας και φιλίας που επικρατεί στις σχέσεις μας.

Υποσχόμαστε, αν είμαστε γεροί, να συνεχίσουμε τον Σεπτέμβρη τη λειτουργία των Ομάδων Παραδοσιακού Χορού, δικαιώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και τους πρώτους διοργανωτές, που ήταν ο Γιώργος και η Βέτα Κυρέζογλου, πριν από 16 ακριβώς χρόνια.

Αγαπητοί φίλοι, ό,τι έχει διάρκεια, ποιότητα και ουσία, το κρατάμε και το υπερασπιζόμαστε ως συλλογικό αγαθό.
Είθε να είμαστε γεροί και ακμαίοι.

Καλό Καλοκαίρι!

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Κ.Ρ. θέλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε θερμά τον τεχνικά υπεύθυνο των Ομάδων Παραδοσιακού Χορού Γιώργο Μαυρίδη για τις γνώσεις και την έγνοια που αφειδώλευτα προσφέρει στα μέλη μας αλλά και για τους ικανούς συνεργάτες - φοιτητές της ειδικότητας Παραδοσιακών Χορών - τους οποίους επιλέγει για να μας ασκούν και να εξασκούνται μαζί μας στο ίδιο αντικείμενο.
Ευχαριστούμε, λοιπόν, για φέτος τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής Ισμήνη Πετροπούλου, που ήταν η υπεύθυνη δασκάλα μας. Τους φοιτητές επί πτυχίω Μάρκο Γιαρένη και Δήμητρα Ντίνα που βοηθούσαν με πολύ κέφι τις Ομάδες μας αλλά και τους φοιτητές - μουσικούς Γιαχνάκη Μιχάλη στη Λύρα, Νταουντάκη Ιωάννη στο Λαούτο και Σηφάκη Δημήτρη στην Κιθάρα, που ομόρφυναν με την παρουσία τους το γλέντι της 3-6-2016.
Να είναι όλοι τους γεροί, δημιουργικοί και να ακολουθούν με συνέπεια και έμπνευση το μονοπάτι της παράδοσης.


Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου
Γ.Γ. Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης


- Ακολουθούν :

α. ένα αποσπασματικό 8λεπτο βίντεο υψηλής ευκρίνειας από το γλέντι 



β. φωτογραφίες