Café Society


























Ο Bobby (Jesse Eisenberg), ένας νεαρός και φιλόδοξος Εβραίος από τη Νέα Υόρκη μετακομίζει στο Λος Άντζελες κατά τη δεκαετία του 1930 για να γίνει κινηματογραφικός ατζέντης στο πλευρό του θείου του Phil Stern (Steve Carell). Στο γραφείο του θείου του θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη βοηθό του θείου του Vonnie (Kristen Stewart). Το ζευγάρι θα περάσει από πολλές φάσεις και η καριέρα του Bobby θα εξελιχθεί στο Hollywood και στη Νέα Υόρκη. Θα είναι όμως η Vonnie η σύντρφος της ζωής του ή μήπως όχι;


















Ο πνευματώδης Woody Allen αναπαριστά αριστοτεχνικά την εποχή (1935 - 1940), καθώς μέσα από την αφήγηση και τα δρώμενα της όλης ιστορίας καταγράφονται τα ονόματα των μεγάλων ηθοποιών της εποχής, σχολιάζεται η κοσμικότητα του Hollywood, ο ρατσισμός και η όλη υψηλή κοινωνία με τον τρόπο που αυτή λειτουργούσε σε Ανατολή (Νέα Υόρκη) και Δύση (Hollywood), ενώ δεν λείπουν και οι φοβερές πρακτικές των ανθρώπων της τότε μαφίας.

















Οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι και το πιο δυνατό της σημείο, αφού ο Jesse Eisenberg και η Kristen Stewart έχουν εξαιρετικές ερμηνείες με άριστη χημεία μεταξύ τους και ο Steve Carell (The Big Short, Foxcatcher, Crazy, Stupid, Love) έχει την ωριμότητα και την ερμηνευτική ικανότητα να απογειώσει τον κομβικό ρόλο του. Ο Jesse Eisenberg αφήνει πίσω του τον ρόλο του κακού Lex Luthor στο Batman v Superman - Dawn of Justice και προσομοιάζει πολύ επιτυχημένα σε νεότερη φυσικά βερσιόν τον ίδιο τον Woody Allen. Το λεπτό του χιούμορ αλλά και το σενάριο τον ευνοούν ώστε να φαίνεται ότι στηρίζει ολόκληρη την ταινία μόνος του. Η Kristen Stewart είναι εξαιρετικά όμορφη, λαμπερή και δείχνει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται υποκριτικά όπως τουλάχιστον την είδαμε και το είχαμε επισημάνει στο Still Alice. Αντίθετα, κάποιοι δεύτεροι ρόλοι όπως αυτοί της οικογένειας του Bobby και ακόμη - ακόμη της εξίσου με τη Vonnie λαμπερής Veronica (Blake Lively, γνωστή από το The Age of Adaline) δεν αναπτύσσονται επαρκώς και περνούν μάλλον απαρατήρητοι. 
























Η ταινία είναι δροσερή, με όμορφες ερμηνείες και θα σας βοηθήσει να περάσετε καλά. Αν υπήρξε κάτι αρνητικό για μένα είναι το σέπια χρώμα που επιβλήθηκε για την αναπαράσταση της εποχής κάτι που δεν χρειάστηκε σε μια άλλη σπουδαία ταινία εποχής στο Brooklyn.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Διάρκεια : 96’

Βαθμολογία : 7.5/10

------------------

Το τρέιλερ της ταινίας