10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Τα παιδιά δεν έπαιζαν μόνα στο δωμάτιό τους. Βρίσκονταν ανάμεσα σε φίλους και συμμαθητές. Δεν ήταν καθηλωμένα σε κάποια οθόνη τηλεόρασης, υπολογιστή, τάμπλετ, κινητού. Έπαιζαν παιχνίδια δημιουργικά χειροτεχνίας, με τις Νηπιαγωγούς τους και ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια ειδικών από το Ζαχαροπλαστείο "Πάστα Φλώρα". 
Οι μαμάδες - ω του θαύματος - δεν ήταν αγχωμένες. Ήταν ευδιάθετες και χαμογελαστές, παρόλο που είχαν μοχθήσει πολύ, για να στήσουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Το Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης μεταμορφώθηκε σε ένα κουκλόσπιτο! Τόσο όμορφα το είχαν διακοσμήσει οι υπέροχες μαμάδες και δικαίωσε για άλλη μια φορά την εξωστρέφεια του Συλλόγου.
Η μικρή χορεύτρια πάνω στις πουέντ της χόρεψε με ονειρικό τρόπο την "Άγια Νύχτα" και μάγεψε τα παιδιά.
Η ηθοποιός διάβασε παραμυθάκια και κατηύθυνε το διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με τις προετοιμασίες του Άι Βασίλη, στο οποίο πήραν μέρος όλα τα παιδιά.
Το μικρό παζάρι στήθηκε με είδη Χριστουγεννιάτικα για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί και στις χαρές μας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Και όταν μια μαμά έπαιξε πιάνο, όλοι, μικροί και μεγάλοι, ακόμη και οι μπαμπάδες, τραγούδησαν με διάθεση τενόρου κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Ναι, ήταν μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή εντελώς "χειροποίητη" και ονειρική, που την ευχαριστήθηκαν όλοι, γιατί κατάφερε να δημιουργήσει και να μεταδώσει κάτι από τη μαγεία των γιορτών.
Εύγε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής! 
Εύγε στις Νηπιαγωγούς του! 
Εύγε και στις μαμάδες που μόχθησαν για την υλοποίηση της γιορτής!

Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου
Γ.Γ. Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης

Φωτογραφίες