Π.Κ.Ρ. - Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2017

Σας ανακοινώνουμε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο) τον Δεκέμβριο του 2017 και σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε :

1. Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 8.00 μ.μ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ : 
"Το δέντρο και η κούνια" 
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σας παρουσιάζει την ταινία της Μαρίας Ντούζα "Το δέντρο και η κούνια". Διάρκεια : 108΄
Είσοδος Ελεύθερη


Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό "Το Δέντρο και η Κούνια" είναι μία ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, που αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα από τους χαρακτήρες, απροσδόκητες συνέπειες. Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου (Μυρτώ Αλικάκη), καθηγήτρια Καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη) εδώ και δεκαπέντε χρόνια από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Ο Κυριάκος, που είχε υπάρξει πρόσφυγας στη Γιουγκοσλαβία μετά τον πόλεμο, ποτέ δεν συγχώρησε την Ελένη γι’ αυτήν της την επιλογή και αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη ζωή της και στην οικογένειά της στο Λονδίνο. Μία μέρα, ο Βρετανός άντρας της Ελένης, ο Χάρι (John Bicknell), χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει τη δεκάχρονη κόρη της, την Άννα (Ίρις Μήττα) και έρχονται στην Ελλάδα για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μία γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα (Mirjanna Karanovic), είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα (Ελένη Κουλέτση)…Με αφορμή τις παλιότερες αλλά και τις νεότερες μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία συνυφαίνει τη σύγχρονη πραγματικότητα με την πρόσφατη ιστορία σ’ ένα μοντέρνο μύθο, όπου οι πρωταγωνιστές, μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές και συγκρούσεις, θα αναζητήσουν εν τέλει τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη. 
Βραβεία & Υποψηφιότητες :
Βραβείο Κοινού Astron Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους (11o Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο).
Χρυσή Αφροδίτη για Καλύτερη Μεγάλου Μήκους Ταινία/Βραβείο Σεναρίου/Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού/Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού/Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής/Βραβείο Φωτογραφίας/Βραβείο Σχεδιασμού Παραγωγής (9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου).
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη/Βραβείο Φωτογραφίας/Βραβείο Σκηνικών/Βραβείο Ενδυματολογίας (5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου).
Βραβείο Πιο Δημοφιλούς Ταινίας (10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Τορόντο).
Υποψήφια για Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου).
Σκηνοθεσία : Μαρία Ντούζα.
Σενάριο : Μαρία Ντούζα, βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση.
Παίζουν : Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Mirjanna Karanovic, Νίκος Ορφανός, Ίρις Μήττα, Γεννάδειος Πάτσης, Γιώργος Σουξές, John Bicknell, Ελένη Κουλέτση
Παραγωγή : Μιχάλης Σαραντινός, Ελένη Ατσίκμπαση
Διεύθυνση φωτογραφίας : Ζαφείρης Επαμεινώνδας
Σκηνικά : Τζιοβάννι Τζανέτης
Μουσική : Άννα Στερεοπούλου
Παραγωγή : Steficon
Συμπαραγωγή : Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ, NOVA, Intermedianetwork Serbia, Phos Productions, Stefi Productions, Townfilm

2. Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 6.30 μ.μ.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΟΙΚΟΝ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Ε. 
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Απαρτία θα υπάρξει εφόσον είναι παρόντα τα μισά +1 από τα τακτικά και ταμειακώς εντάξει μέλη.
Διαφορετικά η Γ. Σ. επαναλαμβάνεται την επόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στον ίδιο πάντα χώρο ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.
Παρακαλούμε θερμά για την ενεργό συμμετοχή σας τόσο στη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης όσο και στην υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. 

3. Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.
ΡΟΚ ΠΑΡΤΙ 2
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ : 
QADESH - PURPLE DINO - COMFORT IN SILENCE
Είσοδος Ελεύθερη

4. Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 6.00 μ.μ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 10ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, τηλέφωνο επικοινωνίας : 6981994810 (κ. Χριστίνα Σόφτα), πραγματοποιεί στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για όλα τα παιδιά της πόλης μας (με ελεύθερη είσοδο) με εργαστήρια παιχνιδιών - θεατρική παράσταση - αφήγηση παραμυθιών - ζαχαροπλαστική. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1 
Η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης συμμετείχε στο 2ο SANTA RUN KOMOTHNHΣ, προσφέροντας 10 λίτρα ελαιόλαδου για την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2
Η παράσταση "Το έβδομο ρούχο" της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης είναι υποψήφια για βραβείο της χρονιάς από τον ιστότοπο https://rodopiawards.gr/ στην κατηγορία καλύτερης θεατρικής παράστασης.
Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να στηρίξουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα αυτή.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

  
          Ο Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας
                                                              
 Αφεντούλης Οικονομίδης                                  Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου