Εργοστάσια...

Πώς βρέθηκε ο Στάθης να φωτογραφίζεται αγκαλιά με τη γυναίκα του μπροστά στο κομψό μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, στη θρυλική πόλη των Ίνκας Μάτσου Πίτσου και στο Μέγα Σινικό Τείχος στο Πεκίνο; Πώς αυτός, ένας ταπεινός Δημόσιος υπάλληλος, ταξίδεψε σε τόσους και άλλους τόσους εξωτικούς προορισμούς; Πώς σχετίζονται όλα αυτά με τις Ιδιωτικές επενδύσεις της Θράκης της δεκαετίας του '90;




Απαντήσεις ασφαλώς και υπάρχουν…
Βρίσκονται στο νέο μου βιβλίο με τίτλο "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ…". 

Αυτή τη φορά δεν αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα στην ηλεκτρονική ανάρτηση του βιβλίου στο TimeLineAlex και στην έντυπη έκδοσή του. 

Αυτή τη φορά πρώτη μου επιλογή ήταν από την αρχή η έντυπη έκδοσή του. Οι άρρηκτοι δεσμοί μου με τον συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό Πέτρο Βαφειάδη και τη Φιλόλογο Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, με οδήγησαν εκ του ασφαλούς στις Εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. 

Αν το πρώτο βιβλίο μου "ΛΗΤΩ+" χαρακτηρίστηκε ως ερωτικό μυθιστόρημα, τότε το βιβλίο μου με τίτλο "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ…" μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα δικαστικό χρονικό, που κινείται στα όρια της πραγματικότητας και της μυθοπλασίας. 

Περίληψη

Τον Αύγουστο του 1981, σχεδόν δύο μήνες πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Στάθης επιλέγει να διοριστεί στο Δημόσιο ως Πολιτικός Μηχανικός σε μια ακριτική περιοχή, κάπου στα βορειοανατολικά της Ελλάδας. Και ενώ η εργασιακή του πορεία στα πρώτα είκοσι χρόνια της είναι συνηθισμένη, στη συνέχεια θα αρχίσει να παίρνει σταδιακά μια εντελώς απροσδόκητη τροπή…

Μερικές πληροφορίες για το βιβλίο "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ…"

– Εξιστορεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μόνιμοι Μηχανικοί από το 2002 έως το 2007 βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις διασπάθισης Δημοσίου χρήματος στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων ως μέλη των Επιτροπών Ελέγχου των Ιδιωτικών επενδύσεων της Θράκης. Συγκεκριμένα, αναλύονται διεξοδικά τρεις χαρακτηριστικές υποθέσεις Ιδιωτικών επενδύσεων, που καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό όσα τραγελαφικά συνέβησαν τη δεκαετία του '90 κατά την προσπάθεια ανάπτυξης της Θράκης.

– Προέκυψε από προσωπική εσωτερική ανάγκη…

ι. Να προσεγγίσω και να αναδείξω γεγονότα, που πόνεσαν και εμένα. 

ιι. Να ευαισθητοποιήσω για το θέμα τους συναδέλφους μου, ιδιαίτερα τους νέους Μηχανικούς Δημοσίους υπαλλήλους, που υπογράφουν καθημερινά δύσκολα και διαχρονικής ευθύνης Δημόσια έργα.

ιιι. Να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι για τη Δημοκρατία να μένει ανεπηρέαστος ο θεσμός της Δικαιοσύνης από κάθε φορέα εξουσίας αλλά και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των πολιτών και των Μέσων Ενημέρωσης, όταν προσπαθούν να χειραγωγήσουν με έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα τους Δικαστικούς λειτουργούς.      

– Μπορεί να εμπνέεται από αληθινά γεγονότα, αλλά το τελικό κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

– Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν παρέλειψα κάποια σημαίνοντα για τις υποθέσεις πρόσωπα και αν χάριν της μυθοπλασίας άλλαξα κάποια ονόματα, ενώ διατήρησα αυτούσια κάποια άλλα. Το βιβλίο δεν έχει σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα μιας ιστορικής και πλήρους καταγραφής των γεγονότων.

Αφιέρωση

Το βιβλίο "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ…" 

Αφιερώνεται σε δύο παιδιά με διαφορετικές επιλογές ζωής... Στα παιδιά μου! 

Η χαμογελαστή και καλοπροαίρετη Ινώ επέλεξε γάμο και μητρότητα. Ως μητέρα και ως Δασκάλα Ειδικής Αγωγής αφιερώθηκε στα παιδιά και γι’ αυτό έβλεπε πάντα τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Ωστόσο, δεν απέφυγε τα τέρατα… Τα συνάντησε με προφανή στόχο να τα νικήσει…

Ο Χρήστος με πτυχίο Πληροφορικής από το Α.Π.Θ. και τριετές μεταπτυχιακό με άριστα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο έγινε Ηθοποιός. Ζει τη ζωή του όπως θέλει. Και τη ζει όπως κάθε ελεύθερος και ανήσυχος νέος της εποχής του. Ενδόμυχα τον ζηλεύω και το ξέρει…


Αλέξανδρος Παπαδόπουλος


υ.γ.1. Το βιβλίο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ… διατίθεται ήδη από τις Εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ στην τιμή των 10€, όπως θα διατίθεται και σε βιβλιοπωλεία εντός Ελλάδος.

Δεν προβλέπεται επίσημη βιβλιοπαρουσίασή του.


υ.γ.2. Το βιβλίο ΛΗΤΩ+ διατίθεται εδώ και 3 χρόνια από τις Εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ στην τιμή των 15€, όπως διατίθεται και σε βιβλιοπωλεία εντός Ελλάδος.


υ.γ.3. Ευχαριστώ από καρδιάς την αγαπημένη μου συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό Σοφία Πίτατζη για το Προλογικό της Σημείωμα στο βιβλίο μου "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ…". 


υ.γ.4. Αντί επίσημης βιβλιοπαρουσίασης μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για το βιβλίο "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ" από την εκτενή συνέντευξή μου στις 30.12.2023 στην εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Η σχετική ανάρτησή μου έχει τον τίτλο:

"Εργοστάσια…" | Η συνέντευξη