Π.Κ.Ρ. - Συναυλία με τον Ιταλό Τενόρο Luigi Boccia





















Ο Luigi Boccia θα ερμηνεύσει Άριες από όπερες κλασικών συνθετών (Verdi, Puccini, Donizzetti, Massenet), Άριες δωματίου Ναπολιτάνων συνθετών και προσωπικές επιλογές του από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τον συνοδεύει ο Κομοτηναίος πιανίστας Χάρης Κυρατζόγλου. Συμμετέχει και ο Χάρης Τίλιος (κιθάρα-μπουζούκι).
Ο τενόρος Luigi Boccia γεννήθηκε στο Σερίνο της Ιταλίας. Σπούδασε μουσικολογία στο πανεπιστήμιο της Παβίας, ενώ ταυτόχρονα έκανε μαθήματα φωνητικών με το θρυλικό τενόρο Gianni Raimondi. Συνέχισε τις σπουδές του στο Freie Universitat του Βερολίνου.
Ο Luigi Boccia άρχισε την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις όπερες Don Giovanni, Gianni Schicchi, Εύθυμη Χήρα και La Traviata. Εμφανίστηκε επίσης στη Σκάλα του Μιλάνου, στην όπερα της Φλόριντας, στο Φεστιβάλ Estate Lirica της Σικελίας, στο μουσικό φεστιβάλ του Wexford στην Ιρλανδία, στην όπερα της Πολιτείας του New Jersey και στην όπερα του Κονέκτικατ.
Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Πρόσφατα εμφανίστηκε σε μια σειρά συναυλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην όπερα του Δουβλίνου και στην όπερα του Knoxville.