Π.Κ.Ρ. - "Λόγια της πλώρης" του Α. Καρκαβίτσα










































ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης παρουσιάζει το Θεατρικό Αναλόγιο Θάσου σε μία Μουσικοθεατρική Παράσταση αφιερωμένη στα «ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ» του Α. Καρκαβίτσα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 8.00 μ.μ. στο Στέκι της (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο).

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός μουσικής, λόγου και υποκριτικής, όπου ο ιδιαίτερος και ελληνοπρεπής λόγος του Καρκαβίτσα συνυπάρχει αβίαστα με το τραγούδι, μέσα σε ένα σκηνικό που κρύβει εκπλήξεις…
Θα παρουσιαστεί ένα απόσπασμα από το έργο του Α. Καρκαβίτσα «ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ».
Με ποιητική διάθεση και ζωντανές περιγραφές ο συγγραφέας υπερβαίνει την ηθογραφική καταγραφή και προχωράει σ’ ένα άγγιγμα ψυχής, που συνδέεται με τη χαρμολύπη του Νεοέλληνα, παρουσιάζοντας τα βιώματα, τις προλήψεις, τις παραδόσεις, τις αγωνίες και τη σκληρή ζωή των ναυτικών.
Εμβόλιμα θα ακουστούν τραγούδια σχετικά με τη θάλασσα και τις ιστορίες της...

Συμμετέχουν (κατά σειρά εμφάνισης):
Άγγελος Ζαγοριανός – λοστρόμος - αρχαία λύρα (χέλυς) - κιθάρα
Θεόδωρος Οικονομίδης - ναύτης (αφηγητής) - μαντολίνο
Θεόδωρος Ελευθερίου (Κομάν) - καπετάνιος

Σκηνοθεσία: Θ. Οικονομίδης- Ά. Ζαγοριανός

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Θεσ/νίκη), στην Παλιά Βιβλιοθήκη (Καβάλα),  στο Φεστιβάλ Θάσου, στο Καλογερικό του Λιμένα, στις Αποθήκες μεταλλείων στα Λιμενάρια, στο Λαογραφικό μουσείο Θεολόγου, στην Καλλιράχη στο λιμάνι, στο ανοιχτό θεατράκι στο Καζαβήτι, στον ταρσανά της Ποταμιάς.