Burning Man : Ένα αλλόκοτα όμορφο φεστιβάλ

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 ξεκίνησε στη Nevada των Η.Π.Α. το  Burning Man Festival και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017. 
Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Burning Man είναι μια ετήσια συγκέντρωση που λαμβάνει χώρα στο Black Rock City, μια προσωρινή κοινότητα που στήνεται ειδικά για τις ανάγκες του εν λόγω φεστιβάλ στη Black Rock Desert της Nevada. Η γενική ιδέα γύρω από το Burning Man είναι η προώθηση της πειραματικής τέχνης στην όποια μορφή της (μουσική, εικαστικά, ζωγραφική, παραστατικές τέχνες, οτιδήποτε), η πλήρης απελευθέρωση του ατόμου και της έκφρασής του, η αυτοδυναμία, η αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, η αμεσότητα και η συμμετοχή στα κοινά. Στόχος είναι όλα αυτά να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλήγουν πάντα στην προσωπική ευχαρίστηση όλων των συμμετεχόντων.

Αυτά για τους τύπους. Γιατί, στην πραγματικότητα, το Burning Man είναι η αποθέωση του χίπικου τρόπου ζωής, ιδωμένου υπό το πρίσμα των hipsters και των απανταχού δήθεν και γραφικών προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας. Σίγουρα υπήρξε μια εποχή που το Burning Man ήταν όντως όλα αυτά που αναφέρονται στην επίσημη περιγραφή του, αυτή η εποχή όμως ήταν πολλά, πολλά χρόνια πριν. Πλέον το "εναλλακτικό" αυτό φεστιβάλ ελκύει παράξενους τύπους με ακόμα πιο παράξενα γούστα και στυλιστικές προτιμήσεις, νέους 18-25 ετών που θέλουν απλά μια αφορμή για να πιουν και να χορέψουν γυμνοί στην έρημο, celebrities που στο Burning Man βρήκαν ένα πιο "ψαγμένο" και "undergounrd" Coachella Valley Music and Arts Festival και τρελούς καλλιτέχνες που πιστεύουν πως η κατασκευή μιας τεράστιας πλαστικής αράχνης στην μέση της ερήμου θα πάει την τέχνη ένα βήμα παρακάτω - που ποτέ δεν ξέρεις δηλαδή, αλλά από την άλλη, μπορεί και όχι.

Υπάρχει όμως και μια θετική πλευρά. Όλοι οι παραπάνω εμφανίζονται στο Burning Man φορώντας ό,τι πιο αλλόκοτο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Μερικές φορές και πράγματα που δε θα σκεφτόσουν ποτέ ότι μπορεί να οριστούν ως "ένδυμα". Δεν θα πούμε εμείς στους άλλους τι πρέπει να φορέσουν και τι όχι, μπορούμε όμως να περνάμε μερικά ευχάριστα λεπτά κάθε χρόνο χαζεύοντας τις αλλόκοτες αυτές περσόνες να κάνουν τις όλο και πιο αλλόκοτες εμφανίσεις τους καταμεσής της ερήμου.

Πηγές :