Π.Κ.Ρ. - Καλοκαιρινή Συναυλία

















Η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης στα καλύτερά της…..
Ύστερα από πολλά χρόνια ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο τόλμησαν ένα δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα και πέτυχαν το απόλυτο, όταν όλα, και κυρίως οι κακές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών, δεν έδειχναν να είναι σύμμαχοί τους.
Με αντίξοες, λοιπόν, συνθήκες πέτυχαν να ομορφύνουν την Αυλή και να στήσουν άψογα τα μηχανήματα της Καλοκαιρινής Συναυλίας χάρη στον Κυριάκο Οικονομίδη, το Γεράσιμο Αδαμακόπουλο, το Διονύση Στρακόσια, το Νίκο Κουτσογιάννη και τον Αφεντούλη Οικονομίδη και να υποδεχτούν φιλόξενα τα μέλη και τους φίλους της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.

Στη συνέχεια, οκτώ νέοι άνθρωποι, που συνδέθηκαν μεταξύ τους γιατί αγαπούν τη μουσική, ανέλαβαν αφιλοκερδώς να προσφέρουν μια ακόμη ποιοτική βραδιά. Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, κατέκλυσε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της Αυλής και συμμετείχε από την αρχή έως το τέλος στα δρώμενα.


















Το πρόγραμμα είχε ουσιαστικά τέσσερα μέρη :

- Στο πρώτο μέρος, η Ινώ Παπαδοπούλου και ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσίασαν με αρμονικές διφωνίες τραγούδια από τον ξένο κινηματογράφο και την αμερικάνικη country.




- Στο δεύτερο, η Εύη Τσιρίδου και η Ελένη Μελανοφθαλμίδου με τις αισθαντικές φωνές τους μάς  ταξίδεψαν με γνωστά έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Τις συνόδευσαν στο πιάνο η Ινώ Παπαδοπούλου και στο ακορντεόν ο Θάνος Καρακατσιάνης.

















- Στο τρίτο μέρος, η Ειρήνη Αραμπατζή, συνοδευόμενη από τον εξαιρετικό Καθηγητή Μουσικής Δημήτρη Δημητριάδη στο πιάνο, κάλυψε με ευαισθησία το παραδοσιακό και παραδοσιοκότροπο τραγούδι. 



















- Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος οι ανεξάντλητοι - με ευθύνη βέβαια και του κοινού - Χρήστος Παπαδόπουλος (κιθάρα-τραγούδι) και Χρήστος Ζεπένογλου (τραγούδι), ή αλλιώς Ben Street Boys (όνομα που προέκυψε μετά από τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις τους στην οδό Βενιζέλου της Κομοτηνής), απογείωσαν με το κέφι τους τη βραδιά με ένα ρεπερτόριο ελληνικής και ξένης μουσικής σε μοντέρνες εκτελέσεις. Το κοινό δεν τους άφηνε να σταματήσουν και όταν αυτοί το έκαναν λόγω του προχωρημένου της ώρας, κανείς δεν ήθελε να φύγει από την Αυλή της Πολιτιστικής Κίνησης…..


















Το εγχείρημα, λοιπόν, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι υπεύθυνοι μπορούν να το επαναλάβουν χωρίς δεύτερες σκέψεις με το ξεκίνημα της νέας σεζόν. 

Ένα 30λεπτο βίντεο υψηλής ανάλυσης από τη Συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ :


Ευχαριστούμε πολύ το R Channel Θράκης και τον κ. Κωνσταντίνο Τοτοκώτση, που μας παραχώρησε και τα δικά του στιγμιότυπα από την τηλεοπτική κάλυψη της Συναυλίας.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος