Π.Κ.Ρ. - Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο) το Φεβρουάριο του 2016 και σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε :

1. Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 9.00 μ.μ.
Κοπή βασιλόπιτας Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Δήμου Κομοτηνής (Εξ αναβολής)

2. Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, ώρα έναρξης προβολής 7.30 μ.μ.
και Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, ώρα έναρξης προβολής 7.30 μ.μ.
Προβολή των Βραβευμένων Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας


















3. Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 9.00 μ.μ. 
Συναυλία του συγκροτήματος MODE PLAGAL


















Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που, χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησε ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς αλλά και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στις μουσικές τους ως επιρροές.
Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό το χιούμορ και το κέφι τους - βασικό στοιχείο του ύφους της δουλειάς τους - έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και ένα μοναδικά αναγνωρίσιμο ήχο.
Μέλη
Σαξόφωνο - φωνητικά : Θοδωρής Ρέλλος 
Κιθάρα - φωνητικά : Κλέων Αντωνίου 
Ντραμς : Τάκης Κανέλλος 
Μπάσο : Αντώνης Μαράτος 
Πλήκτρα : Florian Mikuta

Προπώληση : 
8 ευρώ από το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο της κ. Ιωάννας Δεμιράκη – Δολιανίτη

Τιμή Εισόδου : 10 ευρώ

4. Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 9.00 μ.μ. 
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Κομοτηνής διοργανώνει Αποκριάτικο Latin party με Live μουσική. 
Συμμετέχουν οι Alma Libre 

5. Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 7.30 μ.μ.
και Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 7.30 μ.μ.
Ισπανόφωνος Κινηματογράφος






















Η Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Ισπανική Πρεσβεία παρουσιάζει στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης δύο πολυβραβευμένες ταινίες που αποτελούν σταθμό στην ιστορία του Ισπανικού κινηματογράφου!! Σας περιμένουμε..

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 7.30 μ.μ.
Βιριδιάνα του Λουίς Μπουνιουέλ, 1961, 90’
Με τους : Σίλβια Πινάλ, Φρανσίσκο Ραμπάλ, Φερνάντο Ρέι, Χοσέ Κάλβο, Μαργαρίτα Λοζάνο.

Η νεαρή Βιριδιάνα έχει διαλέξει μία ζωή σύμφωνη με το γράμμα του Θεού της. Η διαδρομή της μέσα στη ζωή δεν νοείται να αποκλίνει από τις θεϊκές οδηγίες. Βέβαια, ο κόσμος μέσα στον οποίο κινείται δεν μοιράζεται τις ίδιες αγνές προθέσεις. Λίγο πριν αφοσιωθεί επίσημα στον Θεό επισκέπτεται τον μοναδικό συγγενή της, ένα χήρο θείο. Ο καταθλιπτικός μεσήλικας με τις κρυφές, φετιχιστικές συνήθειες θα επιχειρήσει να την κάνει δική του για πάντα. Πνιγμένος από τις ενοχές και την αυτολύπηση, ο άνδρας θα αφήσει όλη του την περιουσία στην μακρινή ανιψιά. Η Βιριδιάνα θα βρει τώρα έναν καλύτερο τρόπο να υπηρετήσει τον Κύριό της : θα μαζέψει όλους τους ζητιάνους της πόλης μέσα στην πολυτελή έπαυλη. Ταυτόχρονα, ο γοητευτικός μοναχογιός του θανόντος θα εγκατασταθεί στην οικογενειακή κατοικία. Η σαρκοφάγα απληστία των ευνοούμενων και ο ακόμα πιο επικίνδυνος πόθος του νέου θα εκθέσουν τις υψηλές ιδέες της γυναίκας στην φτηνή πραγματικότητα. Μέχρι το τέλος, η Βιριδιάνα θα εξακολουθήσει να αποποιείται την ευτυχία, την επιλογή και την ελευθερία και θα περιφέρεται με το ακάνθινο στεφάνι πάνω στην ξανθή της κόμη. Φυσικά, κανένας Θεός δεν θα προθυμοποιηθεί να τη σώσει από τον αληθινό κόσμο. 
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 7.30 μ.μ.
Στοκχόλμη του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, 2013, 89’
Με τους : Άουρα Γκαρρίδο και Χαβιέρ Περέιρα. 

Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ βλέπεις μια κοπέλα και την ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Της το λες αλλά δεν σου δίνει σημασία. Επιμένεις και καταφέρνεις να περάσεις τη νύχτα μαζί της. Την πείθεις και καταλήγετε στο κρεββάτι. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι η κοπέλα που φαινόταν;
Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ, είσαι κουρασμένη κι έρχεται ο τυπικός πέφτουλας που λέει ότι σ’ ερωτεύτηκε. Του λες να φύγει, αλλά επιμένει. Διαπιστώνεις ότι δεν είναι ο τυπικός πέφτουλας, είναι χαριτωμένος, γοητευτικός κι επιπλέον ερωτευμένος. Σ’ αρέσει και αφήνεσαι να περάσεις τη νύχτα μαζί του. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι ο νεαρός που φαινόταν; 
Η ταινία έχει κερδίσει βραβεία Γκόγια και Φερόθ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγα.
Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.
Είσοδος ελεύθερη



ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1

Κάθε Τρίτη 8.00 – 10.00 μ.μ. λειτουργεί πλέον και η Ομάδα Θεατρικής Παιδείας με την ευθύνη της Άσπας Πιτιλάκη και της Λίτσας Κυριαζίδου
Κάθε Τετάρτη 6.00 – 8.00 μ.μ. λειτουργεί και η Θεατρική Ομάδα με την ευθύνη του Χρήστου Γρόζου και Καλλιτεχνικής Επιτροπής αποτελούμενης από τους Γρόζο Χρήστο, Κάζη Ιωάννα και Μελκονιάν Κεβόρκ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2016 μπορείτε να βρείτε: 
α. στη διεύθυνσή μας στο Facebook
και
β. στη διεύθυνση 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3

Φωτογραφίες και βίντεο από την κοπή της Βασιλόπιτας των Ομάδων Παραδοσιακού Χορού θα βρείτε στη διεύθυνση :

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 6.00 - 7.30 μ.μ. 
Η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών θα κάνει ένα μικρό αποκριάτικο πάρτι. 
Είναι καλεσμένοι όλοι οι μικροί φίλοι του Συλλόγου με τους γονείς τους.



Με τιμή
Για το Δ.Σ.

  
         Ο Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας

Αφεντούλης Οικονομίδης                                     Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου