Π.Κ.Ρ. - Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2016






















ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο) τον Οκτώβριο του 2016 και σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε :

1. Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.00 μ.μ.
Συγκαλείται η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για να οργανώσει το φετινό της πρόγραμμα.

2. Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, ώρα 6.30 - 7.30 μ.μ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 3 - 6 ΕΤΩΝ
Μουσικοκινητικές ασκήσεις, κινητικά και πνευματικά παιχνίδια.
Διδάσκει η Ισμήνη Πετροπούλου (6972462657), μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής
Υπεύθυνες από το Δ.Σ. : Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου (6975910734), Λίτσα Κυριαζίδου (6973647870), Ειρήνη Αραμπατζή (6945459372)

3. Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.00 μ.μ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ : Unga Sophie Bell (2015)
Ελληνικός τίτλος : "Η νεαρή Σοφί Μπελλ"

Διάρκεια : 84’
Είδος : Δραματική

 
























Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον "πραγματικό" κόσμο;  Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν βιώσει οι δύο φίλες στα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις.
Η ταινία σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας επίπονης διαδρομής ενηλικίωσης. 
Director : Amanda Adolfsson
Writer : Amanda Adolfsson, Josefin Johansson
Producer : Jakob Abrahamsson
Cast : Felice Jankell, Hedda Stiernstedt
Music : Johan Berthling, Andreas Söderström


4. Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, ώρα 9.00 μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ETHNIC ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ BALKANATOLIA
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


Οι BALKANATOLIA, μια πολύγλωσση παρέα μουσικών με έδρα τη Θράκη, με πορεία 10 ετών στις μουσικές της Ελλάδας, Τουρκίας, Ανατολής και όχι μόνο, σας καλούν σε ένα ρυθμικό, "άναρχο" ταξίδι, που εκτείνεται από τους παραδοσιακούς ήχους των απλών ανθρώπων έως τους σύγχρονους δυτικούς ήχους. Πρόκειται για μια ethnic περιπλάνηση όπου τα ελληνικά δημοτικά συναντούν τα ασίκικα και σαμάνικα της ανατολής και οι μελωδίες των Ελλήνων της  Σμύρνης  τα Τούρκικα "αιρετικά", μυστικιστικά αλεβίτικα. Ο σύγχρονος ήχος των πόλεων σμίγει με το πηγαίο συναίσθημα των φιλοσόφων της Ανατολής.

Η σύνθεση του συγκροτήματος :
Χαλήλ Μουσταφά : σάζι - τζιουμπούς - τραγούδι
Μεχμέτ Μουσταφά : βιολί
Μάριος Βλάχος : κιθάρα - τραγούδι
Ισμαήλ Αμέτ : κρουστά - τραγούδι
Βεϊσέλ Αχμέτ : κρουστά
Γκιονέν Μολλά : ηλεκτρικό μπάσο


Διοργάνωση :
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Η συναυλία έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
Ωστόσο θα υπάρχει το κουτί προαιρετικής συμπαράστασης στο έργο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε πολιτιστική εκδήλωση οφείλει πλέον να έχει και μια ανθρωπιστική διάσταση.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ




















ΣΥΝΑΥΛΙΑ BALKANATOLIA - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ

Αγαπητοί φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης στην πρώτη συναυλία της χρονιάς με τους BALKANATOLIA.

Κανονικά ως οικοδέσποινα της βραδιάς θα έπρεπε να σας καλωσορίσει η κυρία Νατάσα Λιβεριάδου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής, που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης της συναυλίας από κοινού με το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Ωστόσο, μια προγραμματισμένη από καιρό επέμβαση στα μάτια της την κράτησε απόψε μακριά μας. Ας είναι καλά, ας είναι γερή. Της στέλνουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση, γιατί η πόλη χρειάζεται την ανθρωπιά, τον δυναμισμό και την αισθητική της. Και η κυρία Λιβεριάδου μας στέλνει επίσης την αγάπη, την εκτίμησή της και τις ευχές της για μια όμορφη βραδιά με τους BALKANATOLIA.

Οι BALKANATOLIA, δηλαδή οι :
Χαλήλ Μουσταφά : σάζι - τζιουμπούς - τραγούδι
Μεχμέτ Μουσταφά : βιολί
Μάριος Βλάχος : κιθάρα - τραγούδι
Ισμαήλ Αμέτ : κρουστά - τραγούδι
Βεϊσέλ Αχμέτ : κρουστά
Γκιονέν Μολλά : ηλεκτρικό μπάσο
είναι εξαίρετοι Θρακιώτες μουσικοί και με τα τραγούδια τους μπορούν να μας ταξιδέψουν στις ρίζες μας και στις πατρίδες των παππούδων και των γιαγιάδων μας και μάλιστα σε δύο γλώσσες, στην Ελληνική και στην Τουρκική.
Σήμερα, όμως, πετυχαίνουν και έναν στόχο ακόμη πιο όμορφο : Μας δίνουν την ευκαιρία να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενισχύοντας το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη στις μουσικές τους.

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς και μια ομάδα ανθρώπων της Πολιτιστικής Κίνησης, που δεν φαίνεται ποτέ, αλλά έχει σε κάθε εκδήλωση την ευθύνη του ήχου και του φωτισμού.
Ευχαριστούμε λοιπόν τον Αφεντούλη Οικονομίδη, τον Κυριάκο Οικονομίδη, τον Γεράσιμο Αδαμακόπουλο, τον Νίκο Κουτσογιάννη και τον Διονύση Στρακόσια.

Καλή σας διασκέδαση!


ΣΥΝΑΥΛΙΑ BALKANATOLIA - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Κ.Ρ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους BALKANATOLIA για την εξαίρετη βραδιά που μας χάρισαν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, χθες Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. Κατόρθωσαν με τις μουσικές τους να μας ταξιδέψουν στις ρίζες μας και στις πατρίδες των παππούδων και των γιαγιάδων μας και μάλιστα σε δύο γλώσσες, στην Ελληνική και στην Τουρκική.
Τους ευχαριστούμε, επίσης, γιατί ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμα της  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού - Παιδείας - Αθλητισμού Κομοτηνής και του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης και πρόληψης του καρκίνου.
Ήταν πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία και έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο, απολαμβάνοντας συγχρόνως τα τραγούδια των BALKANATOLIA. Τους ευχαριστούμε επίσης.






















5. Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ :
Η Πληγή (Ισπανία, 2013, 99’) 

του Φερνάντο Φράνκο με τους Μαριάν Άλβαρεθ, Μανόλο Σόλο, Ροσάνα Παστόρ, Ραμόν Μπαρέα, Αντρές Χερτρούδιξ, Ραμόν Αγκίρρε, Λουίς Καγιέχο.

Η 28χρονη Άννα αισθάνεται χρήσιμη και ικανοποιημένη με τη δουλειά της, όπου βοηθάει άλλους ανθρώπους. Αλλά πέρα από το εργασιακό της ωράριο έχει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της με τους άλλους. Είναι κοινωνικά απότομη, ακόμα κι επιθετική, με τους πιο κοντινούς κι αγαπημένους της. Δεν μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά της, που την κάνουν να υποφέρει, να ταράζεται και να νιώθει ενοχές. Κατά βάθος, το μόνο που θέλει είναι να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και τους άλλους, να είναι ευτυχισμένη. Σιγά-σιγά γίνεται όλο και πιο αυτοκαταστροφική, μέχρι που αυτοτραυματίζεται και νιώθει όλο και πιο απομονωμένη. Η Άννα πάσχει απ’ αυτό που οι ψυχίατροι ονομάζουν οριακή διαταραχή προσωπικότητας ή συμπεριφορά borderline, Αλλά εκείνη δεν το ξέρει.
Η ταινία έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ στην Ισπανία, στη Γαλλία και στο Μεξικό.

Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη


6. Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.00 μ.μ.
Η Ομάδα Πελίτι Κομοτηνής διοργανώνει συζήτηση για τη διατροφή μας και τα δηλητήρια που ρίχνονται στη γη. 
 
Δελτίο Τύπου/Πρόσκληση

Η τοπική Ομάδα του Πελίτι Κομοτηνής σας προσκαλεί στην Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο) την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. σε μια εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τη διατροφή μας και τα δηλητήρια που ρίχνονται στη γη.
Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη συμβολική δίκη κατά της Μονσάντο που πραγματοποιήθηκε 14 -16/10 στη Χάγη της Ολλανδίας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι γεωπόνοι Ευάγγελος Μακρής για τη βελτίωση του εδάφους με Ενεργούς Μικροοργανισμούς και Κωνσταντίνος Μπούντας για την εξέλιξη της τροφής μας. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σπόροι από : μεγάλη ντομάτα Άνω Βυρσίνης, μελιτζάνα πράσινη, πιπεριά κέρατο, ξυλάγγουρο (ατζούρι), μαρούλι, πλατύφυλλο βασιλικό, καλέντουλα, ρόκα, πεπόνι Βραγιάς και μαϊντανό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες :
Δομπάζης Νίκος, συντονιστής Πελίτι Κομοτηνής 6944 284612, 6907 337101


7. Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 6.30 – 7.30 μ.μ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ "ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3 - 10 ΕΤΩΝ
α. Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα
β. Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα





















Τι δουλειά έχουν σε ένα θέατρο:
• Ένας παραμυθάς με πολλά πρόσωπα
• Ένας μουσικός με πολλά χέρια
• Μια μαργαρίτα που λέει πάντα «σ' αγαπώ»
• Κι ένας μπουφές που κρύβει ένα μυστικό;

Ο μουσικός Κωστής Βοζίκης και ο ηθοποιός Χρήστος Παπαδόπουλος μάς ταξιδεύουν στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Συνδυάζοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του κοσμαγάπητου συγγραφέα προτείνουν μια νέα διάσταση στον χώρο του σύγχρονου παραμυθιού. Προσκαλούν τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που διασκεδάζει, προβληματίζει, ευαισθητοποιεί και καλλιεργεί τη φαντασία τους.
H αφήγηση είναι ζωηρή και παιχνιδιάρικη. Η επικοινωνία με το κοινό συνεχής. Τα παιδιά καλούνται να επέμβουν στη ροή της ιστορίας, να συμμετάσχουν στις αγωνίες των ηρώων και τελικά να πανηγυρίσουν μαζί τους το πάντα αίσιο τέλος του παραμυθιού. Η αποστολή μία. Να γίνουμε όλοι παιδιά. Ακόμη και οι μεγάλοι... Έστω για 1 ώρα.

Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα
Ο ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι - Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε μπαστούνι, ο Ρίκι - Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος ξεκινάνε ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη που ζει στο αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να λύσουμε το μυστήριο!

Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα
Αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα, ο Άβυ το κουνάβι που μετράει τ' αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι- Μπέκι το γελαστό λελέκι που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων. Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας;

Τα παραπάνω βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά «ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» (www.metaixmio.gr).

Συντελεστές
Συγγραφέας : Ευγένιος Τριβιζάς
Στη σύλληψη και τη σκηνοθετική επιμέλεια : Αναστάσης Ροϊλός και Κωστής Βοζίκης
Επί σκηνής : Κωστής Βοζίκης και Χρήστος Παπαδόπουλος
Επιμέλεια ρούχων και σκηνικών αντικειμένων : Ελίνα Ευταξία


7. Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ :
Οι πεθαμένοι βιάζονται (1983)


8. Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ :
O Νότος (2008)
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2016 μπορείτε να βρείτε :
α. στη διεύθυνσή μας στο Facebook : https://www.facebook.com/politistikikinisi
και
β. στη διεύθυνση : http://timelinealex.blogspot.gr/2016/10/2016.html


                                                   Με τιμή
                                                 Για το Δ.Σ.
 
      Ο Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας
                                                              

Αφεντούλης Οικονομίδης                                   Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου