Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί


Τι  δουλειά έχουν σε ένα θέατρο :
• Ένας παραμυθάς με πολλά πρόσωπα
• Ένας μουσικός με πολλά χέρια
• Μια μαργαρίτα που λέει πάντα "σ' αγαπώ"
• Κι ένας μπουφές που κρύβει ένα μυστικό;

Ο μουσικός Κωστής Βοζίκης και ο ηθοποιός Χρήστος Παπαδόπουλος μάς ταξιδεύουν στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Συνδυάζοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του κοσμαγάπητου συγγραφέα προτείνουν μια νέα διάσταση στον χώρο του σύγχρονου παραμυθιού. Προσκαλούν τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που διασκεδάζει, προβληματίζει, ευαισθητοποιεί και καλλιεργεί τη φαντασία τους.

H αφήγηση είναι ζωηρή και παιχνιδιάρικη. Η επικοινωνία με το κοινό συνεχής. Τα παιδιά καλούνται να επέμβουν στη ροή της ιστορίας, να συμμετάσχουν στις αγωνίες των ηρώων και τελικά να πανηγυρίσουν μαζί τους το πάντα αίσιο τέλος του παραμυθιού. Η αποστολή μία. Να γίνουμε όλοι παιδιά. Ακόμη και οι μεγάλοι... Έστω για 1 ώρα.

Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα
 
Ο ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι - Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε μπαστούνι, ο Ρίκι - Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος ξεκινάνε ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη που ζει στο αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να λύσουμε το μυστήριο!

Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα
 
Αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα, ο Άβυ το κουνάβι που μετράει τ' αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι- Μπέκι το γελαστό λελέκι που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων. Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας;
Τα παραπάνω βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά "ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".Συντελεστές
 
Συγγραφέας : Ευγένιος Τριβιζάς


Σύλληψη - σκηνοθετική επιμέλεια : Αναστάσης Ροϊλός και Κωστής Βοζίκης


Επί σκηνής : Κωστής Βοζίκης και Χρήστος Παπαδόπουλος


Επιμέλεια ρούχων και σκηνικών αντικειμένων : Ελίνα ΕυταξίαΗμερομηνίες και ώρες παραστάσεων

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 6.30 μ.μ.
Στέκι Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31 - Κομοτηνή)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.30 π.μ.
10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής (14ης Μαίου 14 - Κομοτηνή)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ώρα 11.00 π.μ.
3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής (Σκεπαστού 24 - Κομοτηνή)Φωτογραφίες από τη δραματοποιημένη αφήγηση των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, που έγινε στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών. 


Αλέξανδρος Παπαδόπουλος