Π.Κ.Ρ. - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου 2015














Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο) κατά το μήνα Μάρτιο 2015 και σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε :

1. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, ώρα : 9.30 μ.μ.
Συναυλία Ethnic Μουσικής με τους BALKANATOLIA

Χαλήλ Μουσταφά - Σάζι, Ούτι, Τραγούδι
Μεχμέτ Μουσταφά - Βιολί
Βαγγέλης Κοντόπουλος - Μπάσο
Ισμαήλ Αμέτ - Κρουστά, Τραγούδι
Μάριος Βλάχος - Κιθάρα, Τραγούδι
Βεϊσέλ Αχμέτ – Κρουστά
Οι BALKANATOLIA, μια πολύγλωσση παρέα μουσικών με έδρα τη Θράκη, με πορεία 10 ετών στις μουσικές της Ελλάδας,  Τουρκίας, Ανατολής και όχι μόνο, σας καλούν σε ένα ρυθμικό, “άναρχο” ταξίδι, που εκτείνεται από τους παραδοσιακούς ήχους των απλών ανθρώπων έως τους σύγχρονους δυτικούς ήχους. Πρόκειται για μια ethnic περιπλάνηση όπου τα ελληνικά δημοτικά συναντούν τα ασίκικα και σαμάνικα της ανατολής και οι μελωδίες των Ελλήνων της  Σμύρνης  τα Τούρκικα “αιρετικά”, μυστικιστικά αλεβίτικα. Ο σύγχρονος ήχος των πόλεων σμίγει με το πηγαίο συναίσθημα των φιλοσόφων της Ανατολής.
Στο ταξίδι αυτό συμμετέχουν από την Πολιτιστική Κίνηση με ανάλογους ήχους ο Χρήστος και η Ινώ Παπαδοπούλου.
Διοργάνωση :
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Η συναυλία έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
Ωστόσο θα υπάρχει το κουτί προαιρετικής συμπαράστασης στο έργο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε πολιτιστική εκδήλωση οφείλει πλέον να έχει και μια ανθρωπιστική διάσταση.

2. Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, ώρα : 9.00 μ.μ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Εκφράζουμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας με ποιήματα και τραγούδια που έχουν ως θεματικό άξονα τους ΝΕΟΥΣ (Σχέσεις και Επικοινωνία, Προβλήματα και Προβληματισμοί, Επανάσταση και Επαναστατικότητα, Έρωτας, Αξίες και άλλα).
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 6975910734 (Δώρα Κάσσα).

3. Παρασκευή 27, Σάββατο 28, Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, ώρα: 9.00 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Edward Albee’s «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κώστας Μαυρίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Χρυσούλα Κυρατζόγλου
Κώστας Μαυρίδης
Κεβόρκ Μελκονιάν
Μαρία Αμπατζή

Μια μεταμεσονύχτια πρόσκληση για ποτό θα αποτελέσει την αφορμή για μια σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο ζευγάρια, τον Τζορτζ και τη Μάρθα, ένα ανδρόγυνο μεσηλίκων, που «αγαπούν» να τσακώνονται και το Νικ και τη Χάνι, ένα νεότερο ζευγάρι, που θα βρεθεί εγκλωβισμένο στη γραμμή του πυρός, σ’ έναν πόλεμο χωρίς αναστολές και χωρίς όρια. Το ξημέρωμα θα τους βρει όλους αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής τους αλλά και του χαρακτήρα τους. Είναι τσακισμένοι αλλά και σοφότεροι.
Ο Άλμπι, άμεσος και ψυχαναλυτικός, δημιουργεί μια σκληρή ηθογραφία με λεπτές ισορροπίες. Δεν λείπουν ούτε ο σαρκασμός ούτε το χιούμορ. Συγγραφέας κλασικός και μαζί σύγχρονος μας αναγκάζει να αντικρύσουμε τις κρυμμένες αλήθειες της καθημερινότητάς μας.              

        Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Αφεντούλης Οικονομίδης                                  Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου