Π.Κ.Ρ. - Gadjo Dilo - Η συναυλία



















Στο κατάμεστο από νέους και νέες Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης έγινε χθες, 15 Νοεμβρίου 2015, η συναυλία - παρουσίαση CD της μπάντας Gadjo Dilo. 
Οι μουσικοί με τις γνώσεις και τη δεξιοτεχνία βιρτουόζων, η τραγουδίστρια με φωνή που ανέδυε τη χαρά της ζωής κατάφεραν να διώξουν - έστω για λίγες ώρες - το γκρίζο από τις ψυχές των θεατών.

Μας ξανασύστησαν παλιά τραγούδια, ίσως αγαπημένα των γονιών και των παππούδων μας, ελαφρά, ρεμπέτικα και αρχοντορεμπέτικα από τις δεκαετίες του '30, του '40, του '50 και μερικά νεότερα, με τον τρόπο της jazz και του swing, που ξεσηκώνουν τις νεανικές ψυχές. Μπράβο τους!

Φωτογραφίες και βίντεο από την παράσταση :









Προσωπικά, αφού έπεισα όσους περισσότερους μπορούσα ώστε να πάνε εγώ τελικά δεν τα κατάφερα. Η κύρια αιτία ήταν αυτή που ακολουθεί…. 
Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα σχεδόν 15νθήμερο ταξίδι στη μαγευτική Καραϊβική με σχεδόν όλα τα έξοδα πληρωμένα; Ουδείς βέβαια.
Έτσι, ξεκίνησα αμέσως το ταξίδι μου χωρίς να γνωρίζω τα απρόοπτα που θα συναντούσα. Την πρώτη κιόλας μέρα με πλησίασε ένας τύπος με προδιαγραφές πυγμάχου κι έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του πάνω σε όλο μου το σώμα. 
Χαρακτηριστικά : Έντονοι μυοσκελετικοί πόνοι.
Χρόνος αποκατάστασης : 5 μέρες
Οι πόνοι είχαν ελαφρώς υποχωρήσει αλλά έκανε την εμφάνισή του ένας υψηλός και επίμονος πυρετός. Αυτός είχε την ένταση και τη δράση ενός παλιρροιακού κύματος. Κάθε φορά που φούσκωνε (με απίστευτη συνέπεια κάθε 4 με 5 ώρες) με σκέπαζε ολόκληρο. Έκανα μεγάλες προσπάθειες για να κρατηθώ, μερικές φορές εντελώς αποκαμωμένος έλεγα : "δε βαριέσαι κι αν δεν τα καταφέρω τι μπορώ να κάνω;" αλλά τελικά με κάποιο τρόπο έβγαζα έξω το κεφάλι μου και συνέχιζα.  
Χαρακτηριστικά : Υψηλός και επίμονος πυρετός. 
Χρόνος αποκατάστασης : 5 μέρες
Ο πυρετός υποχώρησε και αυτό που έμεινε από τις πρώτες 10 μέρες ήταν μια έντονη κούραση. Λίγο είναι να τις φας από πυγμάχο και μετά να σε σκεπάζει κάθε τρεις και λίγο ένα τεράστιο παλιρροιακό κύμα; Όχι βέβαια. Αφού δεν είχα το κουράγιο ούτε τους Gadjo Dilo να σκεφτώ. Συγγνώμη παιδιά εγώ νικήθηκα, αλλά όσους έπεισα να πάνε τους είδα σήμερα με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη να σιγοτραγουδάνε τις επιτυχίες σας.
Χαρακτηριστικά : Σωματική και πνευματική εξάντληση.
Χρόνος αποκατάστασης : 5 μέρες

Μόλις, προσπάθησα να σας περιγράψω την προσωπική εμπειρία μου με μία από τις πλέον εξελιγμένες σύγχρονες ιώσεις. Άκουγα γι’ αυτές αλλά πάντα έλεγα : "αυτά είναι για τους άλλους". 
Όλο αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα συμβεί απαραίτητα και σε σας και μάλιστα με την ίδια διάρκεια, χαρακτηριστικά, ένταση κ.λπ. Υπάρχουν και τα κρυολογήματα, οι απλούστερες ιώσεις κ.λπ. Απλά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Οι ιοί έχουν γίνει εξαιρετικά ανθεκτικοί και η βοήθεια του γιατρού από τα πρώτα συμπτώματα είναι υπεραπαραίτητη. Και φυσικά ποτέ μην πείτε το : "αυτά είναι για τους άλλους".

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος