Τρελαντώνης



















Ενθουσίασε ο "Τρελαντώνης" της Πηνελόπης Δέλτα.
Τη θεατρική παράσταση της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης, που βασιζόταν στο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα "Τρελαντώνης", παρακολούθησαν (σε δύο παραστάσεις) Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Γυμνάσια της Κομοτηνής και της Περιφέρειάς της, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στο Θέατρο Ρεξ. 
Μάλιστα, το ρόλο του Θείου Τζώρτζη ερμήνευσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος με καταγωγή από την Κομοτηνή. Το γεγονός αυτό συγκίνησε ιδιαίτερα τους δασκάλους και τους γονείς του, που του ευχήθηκαν καλή  πορεία στο μέλλον με συνεχείς επιτυχίες.


Ο λόγος των βιβλίων της Πηνελόπης Δέλτα υπήρξε απλός, "μητρικός", ονειροπόλος, γι’ αυτό ψυχαγώγησε, μόρφωσε και δίδαξε πολλές γενιές νέων, παραμένοντας διαχρονικά επίκαιρος.
Ο "Τρελαντώνης", κορυφαίο μυθιστόρημα της παιδικής λογοτεχνίας, πρωτοεκδόθηκε το 1932. Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία, που περιγράφει το συναρπαστικό καλοκαίρι που έζησε η ίδια η Πηνελόπη Δέλτα με τ’ αδέρφια της, στην Καστέλα του Πειραιά, στο σπίτι των θείων τους. 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αντώνης, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά (χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα) και ο Αλέξανδρος που ζουν μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, φιλοξενούνται για καλοκαιρινές διακοπές στην Καστέλα του Πειραιά, στο σπίτι των θείων τους, ένα νεοκλασικό κτήριο κτισμένο από τον αρχιτέκτονα Τσίλερ.
Τα τέσσερα παιδιά φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή των ενηλίκων. Αντιπαλότητες, συμμαχίες, ζημιές, παιχνίδια, ξεγνοιασιά, καυγάδες, κλάματα, φιλιώματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ο Αντώνης, ο πιο σκανταλιάρης απ’ όλους, με αρχηγικές τάσεις και με ακέραιο χαρακτήρα, παραδέχεται αντρίκια κάθε του αταξία και γίνεται με τις απολαυστικές περιπέτειές του σύμβολο εντιμότητας και θάρρους.

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία : Κώστας Γεράρδος - Ανδρονίκη Μαλακόζη
Χορογραφίες : Κώστας Γεράρδος
Διασκευή - Στίχοι : Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια : Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική : Διαμαντής Αδαμαντίδης
Φωτισμοί : Τάσος Πανταζής
Βοηθός Σκηνοθέτη : Πέπη Κέη
Κατασκευή κοστουμιών : Μαίρη Τζουβάρα
Κατασκευή σκηνικών : Κώστας Πασχαλίδης

Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά ονόματος) :

Γιάννης Λαζαρίδης
Έλενα Κουγιουμτζή
Έλενα Παντελίδου
Μαρία Αρουτζίδου
Νατάσα Τσακιρίδου
Χρήστος Μυλωνάς
Χρήστος Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες :






































Βίντεο :


Αλέξανδρος Παπαδόπουλος