Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων

H Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, με τον παραμυθιακό - παραστατικό της λόγο και τα εκπληκτικά της μάτια, ο Δημήτρης Κρίκος με το εκφραστικό του πρόσωπο, την πλαστική - μιμητική του κίνηση και το ευσταλές παράστημά του κέρδισαν αμέσως το κοινό τους!
Παιδιά κάθε ηλικίας, νέοι γονείς αλλά και παππουδογιαγιάδες απολαύσαμε την ιστορία του κυρίου Κιχ, που κατείχε το μυστικό κουτί των ήχων. Ευκρινώς διαχωρίσαμε - με διαδραστική πάντα διαδικασία - τους ήχους που δημιουργούν την ηχορρύπανση και ταλανίζουν τη ζωή μας από τους ήχους που έχουν αρμονία, ρυθμό και μελωδία και ημερεύουν όλους τους δράκους - μουσικόδοντες που ταλανίζουν την ψυχή μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δημήτρη και τη Μαριαλένα, αλλά και την ομάδα Κοπέρνικος για τις ευφυείς ιστορίες για παιδιά που δημιουργούν. 
Εξίσου, όμως, ευχαριστούμε από καρδιάς τις δύο νεαρές μαμάδες Ελευθερία Κυρέζογλου και Χριστίνα Σόφτα, που είχαν την ιδέα της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ για παιδιά μέσα σε μια όμορφη γειτονιά - παραδοσιακό παιδότοπο. Τις ευχαριστούμε που είχαν το σθένος και την οργανωτική ικανότητα να αναλάβουν και την ευθύνη της διεξαγωγής του. Από την εκπληκτική αφίσα - τοπογραφικό σχέδιο του WeGrow Kids Festival μέχρι την επιλογή των θεαμάτων, των ακουσμάτων και των δράσεων η παιδαγωγική τους φροντίδα και η αισθητική τους περίσσευαν. Πολλά Εύγε Χριστίνα και Ελευθερία! Πολλά Εύγε, Νατάσα Λιβεριάδου, Πρόεδρε της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κομοτηνής, που μαζί με τον Δήμο μας στηρίξατε οικονομικά την εκδήλωση. 
Ευχόμαστε να γίνει πλέον θεσμός, γιατί οι Κομοτηναίοι αγκάλιασαν το φεστιβάλ αυτό.

Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου
Φιλόλογος

Υ.Γ. Ύστερα από ένα κύκλο sold out παραστάσεων για δύο συνεχή χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16) η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος "Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή".

Φωτογραφίες