Π.Κ.Ρ. - Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, Κομοτηνή, δίπλα στο 3ο Λύκειο) τον Νοέμβριο του 2019 και σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε :

1. Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ώρα 8.00 μ.μ. 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Come Dio comanda (Πατρικός Δεσμός) - Gabriele Salvatores, 2008"

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) σας προσκαλούν στην προβολή της Ιταλικής ταινίας "Come Dio comanda (Πατρικός Δεσμός) - Gabriele Salvatores, 2008"

Περίληψη
Σε μια μικρή απομονωμένη πόλη στους πρόποδες των Άλπεων ζουν σχεδόν στο περιθώριο της κοινωνίας ένας πατέρας, ένας γιος, ο Ρίνο κι ο δεκατριάχρονος Κριστιάνο. Για τους περισσότερους ο Ρίνο είναι ένας ρατσιστής που αρέσκεται στο να πίνει και να προκαλεί φασαρίες. Για τον Κριστιάνο, όμως, είναι τα πάντα. Ο πνευματικός του ηγέτης, το πρότυπο και το στήριγμα του. Ο μοναδικός τους φίλος είναι ο Κουάτρο Φορμάτζι, ο οποίος αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας ενός ατυχήματος που σημάδεψε τη ζωή του. Σύντομα η μοίρα των τριών αντρών θα διασταυρωθεί με την μοίρα μιας όμορφης γυναίκας, πυροδοτώντας μια αλυσίδα τραγικών γεγονότων που θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα τους οδηγήσει στα άκρα. Είναι ο δεσμός μεταξύ τους αρκετά δυνατός για να τους σώσει;
Είσοδος Ελεύθερη

2. Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ώρα 8.00 μ.μ. 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Io e te (Εγώ κι Εσύ) - Bernardo Bertolucci, 2012"

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) σας προσκαλούν στην προβολή της Ιταλικής ταινίας "Io e te (Εγώ κι Εσύ) - Bernardo Bertolucci, 2012"

Περίληψη
Ο Λορέντζο είναι ένας εσωστρεφής έφηβος που δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους γύρω του, καθώς και με την οικογένειά του. Ανακοινώνει στους γονείς τους ότι θα ταξιδέψει στο βουνό για να κάνει σκι. Αντ’ αυτού όμως κρύβεται στο υπόγειο του σπιτιού του, απομονωμένος από τους πάντες. Η ηρεμία του διαταράσσεται, όταν η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή του, η ατίθαση Ολίβια, τον ανακαλύπτει και μένει μαζί του.
Είσοδος Ελεύθερη

3. Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, ώρα 8.00 μ.μ. 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Cinema Paradiso (Σινεμά ο Παράδεισος) - Giuseppe Tornatore, 1988"

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) σας προσκαλούν στην προβολή της Ιταλικής ταινίας "Cinema Paradiso (Σινεμά ο Παράδεισος) - Giuseppe Tornatore, 1988"

Περίληψη
Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους ο Τότο αποκτά έναν πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του, για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία...
Είσοδος Ελεύθερη

4. Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, ώρα 8.00 μ.μ. 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Perfetti sconosciuti (Οι Τέλειοι Ξένοι) - Paolo Genovese, 2016"

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) σας προσκαλούν στην προβολή της Ιταλικής ταινίας "Perfetti sconosciuti (Οι Τέλειοι Ξένοι) - Paolo Genovese, 2016"

Περίληψη
Επτά φίλοι, τρία ζευγάρια κι ένας εργένης, με μακρύ παρελθόν μεταξύ τους βρίσκονται μαζεμένοι και τρώνε.  Τότε αποφασίζουν να παίξουν ένα παράξενο, όσο κι επικίνδυνο παιχνίδι : τοποθετούν τα smartphone τους στο τραπέζι και όταν κάποιος φωνάζει "δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε", μοιράζονται τα μηνύματα και τις κλήσεις που έλαβαν την ίδια ημέρα, κάτι σαν ηλεκτρονική ρωσική ρουλέτα. Αλλά κανείς τους δεν είναι απόλυτα "αθώος". Έτσι, η χαρούμενη παρέα των φίλων βρίσκεται μπροστά σε ένα χάος ερωτηματικών, που δεν αφορούν μονάχα τον έρωτα αλλά και την προδοσία.
Είσοδος Ελεύθερη

5. Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, ώρα 7.30 μ.μ. 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Καλά και σήμερα" 
Το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος
της Σοφίας Νικολαΐδου
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ειδικό Κρατικό Βραβείο 2016

Το βιβλίο παρουσιάζουν : 
Η Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου, Φιλόλογος
Ο Σπύρος Κιοσσές, Φιλόλογος 
και η ίδια η Συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν :
Η Ινώ Παπαδοπούλου, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, Πιάνο - Φωνή
Η Κατερίνα Αναγνώστου, Δασκάλα Θεατρικής Αγωγής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, Φωνή

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι :

- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ"

- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΣυνΜόρΦωΣη - ΤΜΗΜΑ
  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

- 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

- ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

- Υπό την αιγίδα της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Με τιμή
Για το Δ.Σ.  

         
Ο Πρόεδρος 

Αφεντούλης Οικονομίδης
Η Γεν. Γραμματέας

Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου