Rachel Zegler

Η Rachel Zegler είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 2001 στο Hackensack, New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι κόρη της Gina και του Craig Zegler και έχει μία μεγαλύτερη αδερφή, τη Jacqueline. Η μητέρα της είναι Κολομβιανής καταγωγής. Η γιαγιά της, από τη μητέρα της, μετανάστευσε κατά τη δεκαετία του '60 από την Κολομβία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πατέρας της είναι Πολωνικής καταγωγής. Φοίτησε στο St. Philip the Apostle Preparatory School και αποφοίτησε το 2019 από το Γυμνάσιο Immaculate Conception.

Στο κανάλι της στο YouTube προσέγγισε μεγάλο κοινό με τη διασκευή της στο τραγούδι "Shallow" της Lady Gaga, γνωστό από την ταινία A Star Is Born.

Τον Ιανουάριο του 2018 ο Σκηνοθέτης Steven Spielberg δημοσίευσε ένα ανοιχτό κάστινγκ μέσω Twitter για το ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1961 West Side Story. Η Rachel Zegler, 16 ετών τότε, ανταποκρίθηκε στα tweets του κάστινγκ με βίντεο της ίδιας να τραγουδά τα "Tonight" και "I Feel Pretty". Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 30.000 υποψηφίους για τον ρόλο της Maria και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο West Side Story του 2021, σε σκηνοθεσία Steven Spielberg και σενάριο Tony Kushner. Για την ερμηνεία της ως Maria κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών και πολλές διακρίσεις με κορυφαία, βέβαια, για το 2022, το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην κατηγορία ταινίας Μιούζικαλ ή Κωμωδίας. 

Eντάχθηκε στο καστ της ταινίας Shazam! Fury of the Gods του 2022 και θα πρωταγωνιστήσει το 2023 ως Χιονάτη στην ταινία Disney's Snow White μαζί με την Gal Gadot.

Θεωρεί τον Oscar Isaac ως τον αγαπημένο της ηθοποιό και έμπνευσή της για την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός.























Αλέξανδρος Παπαδόπουλος