Sophie Alexandra Skelton

Η Sophie Alexandra Skelton γεννήθηκε στην Αγγλία, στις 7 Μαρτίου 1994, στο Woodford, Greater Manchester. Είναι κόρη επιχειρηματιών - εφευρετών παιδικών παιχνιδιών και άρχισε να χορεύει σε ηλικία τριών ετών στο μπαλέτο της Βασιλικής Ακαδημίας. Στη συνέχεια προχώρησε στο μουσικό θέατρο και σε διάφορες σκηνικές παραγωγές. Ο πρώτος της επαγγελματικός τηλεοπτικός ρόλος έρχεται στη βρετανική αστυνομική δραματική σειρά δύο επεισοδίων DCI Banks του 2012, στην οποία υποδύεται μια μαθήτρια, την Becca Smith.

Η Sophie Alexandra Skelton παρακολούθησε το 2012 το Stockport Grammar School. Το επόμενο έτος σκόπευε να σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία στο King's College του Λονδίνου, αλλά τελικά προτίμησε να ακολουθήσει την υποκριτική.

Το 2013 παίζει ως Esme Vasquez-Jones στη βραβευμένη παιδική δραματική σειρά The Dumping Ground του CBBC. Την ίδια χρονιά υποδύεται την Eve Boston στην ένατη σεζόν της σχολικής δραματικής σειράς Waterloo Road του BBC One και τη Yasmin Carish στη σεζόν The Lean της μακροχρόνιας ιατρικής σειράς Doctors του BBC.  

Ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος σε ταινία μεγάλου μήκους έρχεται το 2014 στην ταινία The War I Knew. Υποδύεται τη Margaret σε μια ιστορία του σκηνοθέτη Ian Vernon για έναν αλεξιπτωτιστή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που χάθηκε πίσω από τις γραμμές του εχθρού. 

Το 2015 επιστρέφει στην τηλεόραση και εμφανίζεται ως Ellen Singleton στη σεζόν Revenge και πάλι στη σειρά Doctors του BBC. Την ίδια χρονιά πρωταγωνιστεί στη σειρά Foyle's War του ITV με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμφανίζεται ως Sofia Matthews στη νεανική σειρά So Awkward του CBBC και ως Gemma Holt στο ιατρικό δράμα Casualty του BBC One.    

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της έρχεται το 2016 στη μικρού μήκους ταινία φαντασίας Blackbird. Ως πρωταγωνίστρια καθιερώνεται στη βρετανική σειρά δράσης-περιπέτειας-φαντασίας Ren και κερδίζει το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Hyperdrive Sci-Fi and Fantasy Film Festival για τον ρόλο της στη σειρά. Το 2016 εμφανίζεται από την 4η σεζόν και μετά στην πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Outlander στον ρόλο της Brianna Randall Fraser/Brianna Fraser Mackenzie και πρόκειται να συνεχίσει σε όλη την υπόλοιπη ιστορία, όπως περιγράφεται στη σειρά βιβλίων της Diana Gabaldon.

Το 2017 η Sophie Alexandra Skelton υποδύεται την Jess στην ταινία Another Mother's Son του Christopher Menaul και την Zoe στην ταινία Day of the Dead: Bloodline. Το 2018 έχει τον ρόλο της Lisa MacAvoy δίπλα στον Nicolas Cage στην αστυνομική ταινία 211.

Παρά τις φήμες ότι η Sophie Alexandra Skelton και ο Richard Rankin (ο σύζυγός της Roger Wakefield/Roger Mackenzie στη σειρά Outlander) είναι ζευγάρι και στην πραγματική ζωή, οι δύο σταρ είναι στην πραγματικότητα single.








































































Αλέξανδρος Παπαδόπουλος