Daisy Edgar-Jones

Η Daisy Edgar-Jones είναι Αγγλίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1998 στο Islington του Λονδίνου. Η μητέρα της Wendy κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και ο πατέρας της Philip, διευθυντής του Sky Arts, από τη Σκωτία. Μεγάλωσε στο Muswell Hill του Λονδίνου και έπαιξε για πρώτη φορά σε μια σχολική παράσταση σε ηλικία 5 ετών. Παρακολούθησε το ανεξάρτητο The Mount School for Girls και το Woodhouse College πριν γίνει δεκτή στο Εθνικό Θέατρο Νέων. Σπούδασε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Μετά από την εμφάνισή της, το 2016, στην τηλεοπτική σειρά Outnumbered του BBC One, η Daisy Edgar-Jones επιλέγεται ως Olivia Marsden στην τηλεοπτική σειρά Cold Feet του ITV μαζί με τον James Nesbitt.

Το 2018 εμφανίζεται ως Jessica Timpson στην τηλεοπτική σειρά Silent Witness και στην ανεξάρτητη δραματική ταινία μεγάλου μήκους Pond Life σε σκηνοθεσία του Bill Buckhurst.  

Το 2019 έχει έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο ως Delia Rawson στη βιογραφική τηλεοπτική σειρά Gentleman Jack του HBO και τον ρόλο της Emily Gresham στις δύο πρώτες σεζόν της δραματικής τηλεοπτικής σειράς War of the Worlds μαζί με την Elizabeth McGovern και τον Gabriel Byrne

Τον Μάιο του 2019 επιλέγεται, για τον κύριο ρόλο της Marianne μαζί με τον Paul Mescal ως Connell, στη θαυμάσια δραματική, ρομαντική μίνι τηλεοπτική σειρά Normal People. Η σειρά κερδίζει πολλές τιμητικές διακρίσεις και η Daisy Edgar-Jones το 2021 τις υποψηφιότητες καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα BAFTA Awards και Χρυσής Σφαίρας.

Το 2020 πρωταγωνιστεί ως Zara στην τηλεοπτική ταινία Albion

Το 2022 πρωταγωνιστεί ως Noa στο ανατριχιαστικό θρίλερ Fresh. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2022.  

Μέσα στο 2022 πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη δραματική ταινία Where the Crawdads Sing και στην αστυνομική μίνι τηλεοπτική σειρά Under the Banner of Heaven μαζί με τους Andrew Garfield και Sam Worthington

 
















































Αλέξανδρος Παπαδόπουλος