Οι Απολύτως Άγνωστοι

Τα εύσημα…

Χίλια μπράβο στη Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης για την επιλογή και την παράσταση του έργου "Οι Απολύτως Άγνωστοι". Οι πολύμηνες, επίπονες πρόβες, συχνά χωρίς θέρμανση -εφόσον ο Σύλλογος στα δύο χρόνια που ανέστειλε λόγω πανδημίας τη λειτουργία του, δεν εισέπραξε συνδρομές για αγορά πετρελαίου- ευοδώθηκαν!!

Το κοινό της πόλης μας τίμησε την προσπάθεια της Θεατρικής μας Ομάδας και του Συλλόγου με την πολυπληθή παρουσία του, το θερμό του χειροκρότημα και το πλατύ ανυπόκριτο χαμόγελο κατά την αποχώρησή του.

Το έργο, μια σύγχρονη κοινωνική σάτιρα για τις ανθρώπινες σχέσεις που -ελέω κινητού τηλεφώνου- πλέκονται, διαπλέκονται, περιπλέκονται και τελικά εμπλέκονται σε δύσκολες καταστάσεις, έθιξε σύγχρονα θέματα. Προβλημάτισε και έδωσε λύσεις με γνώμονα την εμπιστοσύνη, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αγάπη και το χιούμορ, που πρέπει να πρυτανεύουν στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η σκηνοθεσία του Χρίστου Γρόζου έδωσε στις ερμηνείες των ηθοποιών τον εσωτερικό εκείνο ρυθμό που τις έκανε φυσικές και ανεπιτήδευτες. Πολλά μπράβο του, γιατί υπήρξε οργανωτικός, ακούραστος και άκρως υποστηρικτικός προς τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας και προς τον Σύλλογο.

Ως Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης ευχαριστούμε το κοινό της πόλης μας που κατέκλυσε επί τέσσερις μέρες το Στέκι μας, ευτυχώς με προστατευτικές μάσκες, σχετικές αποστάσεις και πάντα ανοιχτά πορτοπαράθυρα.

Οι φίλοι μας στήριξαν ένθερμα τον Σύλλογο στο νέο του ξεκίνημα. Ανάμεσά τους και η Αντιπρυτάνισσα του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  Ζωή Γαβριηλίδου. Μας τίμησε με την παρουσία της και τα θετικά της σχόλια.

Σίγουρα ευελπιστούμε για καλύτερες μέρες!

Δώρα Κάσσα Παπαδοπούλου

Γ.Γ. Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Η Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης παρουσιάζει την παράσταση "Οι Απολύτως Άγνωστοι" βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία του Πάολο Τζενoβέζε «Perfetti Sconosciuti».


Ημερομηνίες Παραστάσεων


Πέμπτη 26-05-2022 ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Παρασκευή 27-05-2022 ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Σάββατο 28-05-2022 ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Κυριακή 29-05-2022 ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.


Περίληψη του Έργου

Όταν ένα βράδυ με έκλειψη σελήνης μια παρέα επτά φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο, ένα παράξενο παιχνίδι ξεκινά: όλοι συμφωνούν ν’ αφήσουν τα κινητά τους στο τραπέζι και να μοιράζονται με τους υπολοίπους ό,τι φτάνει σ’ αυτά. Κανείς, άλλωστε, δεν έχει κάτι να φοβάται… Παρόλα αυτά πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται. 

Πρόκειται για  μια πικρή κομεντί που βάζει τις ανθρώπινες σχέσεις σε... ανοιχτή ακρόαση.


Διασκευή-Σκηνοθεσία: ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΡΟΖΟΣ

Επεξεργασία ήχου - γραφιστικά:  ΜΙΧΑΗΛ ΔΑΝΙΗΛ ΒΑΜΒΑΚΑΣ


Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:


Αφροδίτη (μαθήτρια): ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μάγδα (ψυχολόγος): ΛΙΤΣΑ ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ

Παύλος (πλαστικός χειρουργός):  ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗΣ

Πέτρος (στέλεχος εταιρείας): ΚΕΒΟΡΚ ΜΕΛΚΟΝΙΑΝ

Σοφία (οικιακά): ΖΩΗ ΧΑΡΙΤΟΥ - ΤΥΛΙΟΥ

Κώστας (ταξιτζής): ΗΛΙΑΣ ΘΕΜΕΛΙΔΗΣ

Άννα (κτηνίατρος): ΑΓΑΠΗ ΗΛΙΑΔΟΥ

Σπύρος (εκπαιδευτικός): ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ


Ακούγονται οι ηθοποιοί:


Ελένη: ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΕΖΟΓΛΟΥ

Ανδρέας, υπάλληλος white Home: ΜΙΧΑΗΛ ΔΑΝΙΗΛ ΒΑΜΒΑΚΑΣ

Τζούλια: ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΑΝ


Ο σπουδαίος Νομπελίστας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είχε πει το εξής απόφθεγμα: «Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα έχουν τρεις ζωές: τη δημόσια, την ιδιωτική και τη μυστική». Πόσο καλά γνωρίζουμε άραγε έναν άλλον άνθρωπο;

Έναν παιδικό μας φίλο; 

Τον/την σύντροφό μας; 

Τον έρωτα της ζωής μας;

Και πόσο καλά θέλουμε άραγε να τους γνωρίσουμε;


ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 16+



ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δώρα Κάσσα Παπαδοπούλου

Γ.Γ. Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης


"Αγαπητοί φίλοι,

Βλέποντας τη φωτογραφία με τα φωτεινά πρόσωπα των μελών της Θεατρικής μας Ομάδας έκανα αναπόφευκτα μερικές διαπιστώσεις.

Ζωή, Τζένη, Λίτσα, Κεβόρκ και Βέτα, από τα πιο παλιά μέλη του Συλλόγου, ανήκουν στους πρωτοπόρους της ερασιτεχνικής υποκριτικής τέχνης. Από το 2000 και εξής βρίσκονται στις επάλξεις της Θεατρικής δράσης του Συλλόγου. Δούλεψαν με Σκηνοθέτες επώνυμους, Τάκη Αλεξίου, Υβόνη Μανταφούνη, αλλά και με ντόπιους άξιους δημιουργούς, τον Φιλοποίμενα Ανδρεάδη, τη Μυρσίνη Λαντζουράκη, την Άννα Μαχαιροπούλου, τον Κώστα Μαυρίδη. 

Έπειτα είδα τα νέα πρόσωπα: Απόστολος, Ηλίας, Άγγελος και τα τσικό Μιχάλη, Αγάπη και Δήμητρα και αναγάλλιασε η καρδιά μου.

Με την Ομάδα αυτή δουλεύει από το 2016 ως Σκηνοθέτης ο Χρήστος Γρόζος, διαβασμένος, οργανωτικός και άξιος συνεχιστής της Θεατρικής Ιστορίας του Συλλόγου. Μιας ιστορίας, που μετρά ήδη 22 συναπτά χρόνια.

Από αυτό το μαγικό μίγμα παλιάς και νέας γενιάς ανθρώπων, εμπειρίας και ενθουσιασμού είναι φτιαγμένη η Θεατρική Ομάδα μας. 

Και από το ίδιο μαγικό μίγμα είναι φτιαγμένος και ο Σύλλογός μας. Γι’ αυτό και ανανεώνεται εδώ και 45 χρόνια και έχει τη δύναμη και τη δυναμική να προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης υπάρχει και λειτουργεί ανελλιπώς από το 1977, από τότε δηλαδή που την ίδρυσαν, ως Σύλλογο Νέων Επιστημόνων, νέοι Κομοτηναίοι επιστήμονες, που επέστρεψαν στην πόλη τους μετά τη μεταπολίτευση, αποφασισμένοι να θέσουν τις δυνάμεις τους στην υπηρεσία τόσο της προσωπικής τους επιτυχίας όσο και της προκοπής του τόπου τους.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που παράγει ο Σύλλογός μας, γιατί αγκαλιάζει πολλές εκφάνσεις του Πολιτισμού μας.

Από σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου και μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου σας περιμένουμε στη Θεατρική μας παράσταση "Οι Απολύτως Άγνωστοι", για να στηρίξετε το νέο μας ξεκίνημα μετά από δύο χρόνια αναστολής της λειτουργίας μας, λόγω πανδημίας και μετά από τη ληστεία που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις υποδομές ήχου και φώτων του Συλλόγου.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και τη συμπαράστασή σας.

Καλή διασκέδαση με κινητά στο αθόρυβο και προστατευτικές μάσκες."


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ινώ Παπαδοπούλου